Antwerpen
Door: Hiddo
Blijf op de hoogte en volg Hiddo
26 Oktober 2022 | België, Antwerpen
De laatste dag stond Antwerpen op het programma. Daar was ik ook wel eens eerder geweest, 31 jaar geleden. De Zoo en Diamantbuurt herkende ik nog, en liggen vlak naast het mooiste station ter wereld.
Daarna naar de binnenstad gelopen. Antwerpen is echt een drukke stad en op zaterdag waarschijnlijk nog veel drukker dan normaal. Veel winkelend publiek.
Wat rondgelopen en gegeten tot de Free walking tour begon. Deze duurde 2 uur, maar ik was ontzettend moe en ben naar een uur afgehaakt.
Natuurlijk werd het verhaal van de hand werpen verteld. Een reus eiste vroeger tol aan iedereen die Antwerpen passeerde per boot. Wie niet wilde betalen, werd de hand afgehakt en in zee geworpen. Een held nam het echter op tegen deze reus Antigoon en hakte diens hand af. Voor het stadhuis (roccoco) staat een fontein over deze sage.
ANtwerpen is de stad van de schilder Rubens, van wie een groot beeld op een ander plein staat. Ook een aantal schilderijen in de kerk, maar daar moet 12 euro voor betaald worden. Ik betaal niet voor godshuizen.
's avonds wat wezen drinken met Hugo, een oude schaakkennis die in de buurt van Mechelen woont. De muziek in zijn vaste stamcafé viel wat tegen, maar het was een prettige ontmoeting.
Om 23.00 naar het NH hotel. Een prettig aan de rand van de binnenstad met elke dag gratis appels en snoepjes. Ontbijt is daar duur (15 euro), dat kun je beter op het station doen. Panos is een leuke winkel.
26 Oktober 2022 - 18:23
Erik:
Is dat Sus Antegoon?
17 November 2022 - 14:55
Bernadette:
Leuk van de sage'' hand werpen, dat wist ik niet. Ik was ooit, lang geleden ook op de vogeltjesmarkt, maar vraag me af of die nog bestaat?
Ik vind Belgie een grappig land, de taal en het heeft iets naiefs. Aan de kust heeft op sommige plekken de tijd stil gestaan,